Besök från LUT University

Från vänster: Måns Svensson, Salem Seifeddine, Janne Hokkanen, Petri Ajo, Robert Gunnarsson, Lucia Naldi och Juha-Matti Saksa

Representanter från Lappeenranta-Lahti University of Technology (LUT University) i Finland besökte idag Jönköping University (JU). Syftet var att diskutera befintliga och framtida samarbeten inom EULiST för att underlätta och skapa långsiktiga synergieffekter. Både JU:s rektor Måns Svensson och LUT:s rektor Juha-Matti Saksa uttryckte förhoppningar om ett långsiktigt och berikande samarbete.

Idag, den 18 september, fick JU besök av en delegation från LUT University i Finland, bestående av rektor Juha-Matti Saksa, strategidirektör Janne Hokkanen och tillväxtdirektör Petri Ajo. Avsikten med mötet var att utforska befintliga och möjliga framtida samarbeten inom ramen för EULiST och hur vi kan arbeta tillsammans för att underlätta och skapa långsiktiga synergieffekter.

Framgångsrikt möte

– Det var många givande diskussioner. Vi pratade bland annat om en potentiell gemensam ansökan till Horisont Europa, till exempel mellan Jönköping International Business School och LUT Business School, utveckling av ett formellt double-degree-program eller ett Cotutelle-avtal för vissa doktorander och hur vi kan underlätta olika samarbeten som t.ex. såddfinansiering och andra stödmekanismer, säger Lucia Naldi, vicerektor för forskning på JU, som var med på mötet.

– Det var ett berikande möte som lägger grunden för ett potentiellt långsiktigt och givande samarbete. Vi delar många gemensamma mål och ambitioner med LUT University, och jag ser framemot vad vi kan åstadkomma tillsammans inom EULiST. Vårt samarbete stärker vårt globala nätverk och gynnar både forskning och utbildning, säger Måns Svensson.

Juha-Matti Saksa, rektor vid LUT University, var också positiv till mötet.

– Jag ser många fördelar med att utbyta erfarenheter och arbeta tillsammans med JU. Vi har samma tankesätt och genom att samverka över landsgränserna och inom EULiST kan vi skapa verklig nytta, säger Juha-Matti Saksa.

LUT University är ett tekniskt universitet i Finland med campus i städerna Lappeenranta och Lahti, och är särskilt känt för sina styrkor inom teknik, hållbar utveckling och affärsstudier.

2024-09-18